Arne Jacobsen Horloges

Arne Jacobsen HorlogesDeens design is altijd eenvoudig maar o zo geraffineerd; het Rosendahl horloge van de Deense architect en ontwerper Arne Jacobsen is dan ook echt een sieraad om je pols. Het industriële uiterlijk van de komvormige horlogekast met zijn heldere wijzerplaat met Romeinse cijfers of gestileerde index is zo fraai dat het – net als veel andere ontwerpen uit zijn tijd – nog decennia te boek zal staan als een modern, eigentijds horloge. De City Hall, Station, Bankers en Roman horloges zijn te verkrijgen in diverse groottes en kleuren horlogebanden, zodat ze zowel door dames als door heren te dragen zijn. Tijdloos design!

Arne Jacobsen Horloges

Arne JacobsenNaast een van de meest beroemde Scandinavische architecten van de vorige eeuw was Arne Jacobsen (1902-1971) ook een fantastisch industrieel vormgever. De beroemde Swan Chair, de Series 7 stapelbare stoelen en de geweldige Egg Chair zijn van zijn hand evenals lampen, serviezen, bestek en natuurlijk de klokken.

Zijn klokontwerpen voor Deense stations, gemeentehuizen en een handelsbank zijn door Rosendahl Copenhagen nu vertaald naar je pols. Bij deze Arne Jacobsen horloges worden de wijzerplaat en het voorste deel van de horlogekast uit één stuk vervaardigd en de indexen zijn direct op de wijzerplaat aangebracht. Het uurwerk zelf zit aan de achterzijde en vormt zo een geheel met de horlogeband die in meerdere kleuren en materialen te verkrijgen is. Zo komt het originele minimalistische design helemaal tot zijn recht.

Arne Jacobsen Tafel- en Wand Klokken

AJ Bankers wandklok zwart Ø 29 cm
Arne Jacobsen Roman wandklok Ø 48 cm
Arne Jacobsen Bankers klok Ø 12 cm.
Arne Jacobsen tafelklok groen groen
Arne Jacobsen Bankers klok Ø 21 cm.
Arne Jacobsen City Hall Royal wandklok Ø 29 cm.
Arne Jacobsen Roman wandklok Ø 16 cm
Arne Jacobsen weerstation barometer
Arne Jacobsen Station wandklok 16cm
Arne Jacobsen Station wandklok 21cm
Arne Jacobsen Bankers klok Ø 48 cm.
AJ Bankers wandklok zwart Ø 21 cm
Vorige |  1  2  | Volgende

Niet alleen schitterend aan je pols, maar ook op een bureau of aan de wand: de City Hall, Roman en Bankers wandklokken, tafelklokken en wekkers die nog altijd naar het ontwerp van Arne Jacobsen uit 1939 vervaardigd worden. Met techniek anno nu en de prachtige lijnen van een ontwerp dat altijd aan zal blijven spreken. Onze favoriet: de Station tafelklokken/wekkers met hun mooie kleurcombinaties, handige alarmfunctie, ingenieuze tip-touch verlichting, jaren 50 indexcijfers en stijlvolle, matgouden pootjes. Echt een sieraad in huis. De wandklokken zijn verkrijgbaar in diverse diameters, kleuren en wijzerplaten.