Alpina Herenhorloges

Alpina HerenhorlogesHet Zwitserse horlogemerk Alpina staat bekend om zijn betrouwbare en robuuste chronografen voor piloten, duikers, bergsporters en natuurlijk de echte luxe horlogeliefhebbers. Een Alpina horloge doet zijn precisiewerk onder de meest extreme omstandigheden en is daarmee het ultieme sporthorloge. Met zijn duidelijke wijzerplaten, diverse complicaties als een uurwerk met 24 tijdzones, de eerste ‘sport’ tourbillon en automatische regulatoren gevat in een onverwoestbare behuizing zijn deze herenhorloges dan ook een aankoop waar je een hele lange tijd plezier aan zult beleven.

Alpina – Het ultieme Bergsport horloge

Oorspronkelijk stond de naam Alpina – Union Horlogère, opgericht in 1883, voor een samenwerking tussen meerdere Zwitserse horlogefabrikanten. Ook in die tijd was men zich dus al bewust van kostenbesparing door samenwerking. Deze coöperatie heeft door de hele twintigste eeuw in Europa bestaan, maar kreeg – net als alle andere horlogemerken – last van een krimpende markt in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw.

Alpina - Ice ChallengeHet merk Alpina bleef echter altijd sterk en werd in 2002 door Frederique Constant aangekocht. Het opvolgende jaar presenteerde het vernieuwde, in Genève gevestigde horlogebedrijf, tijdens Baselworld een robuuste herenhorlogelijn waarbij de naam Alpina weer synoniem is aan sportiviteit en de duik- en bergsport.

Door sponsoring van bergbeklimmers, onderzoekers en evenementen als de Alpina & Ice Legacy, waarbij in 10 jaar tijd 20 van de grootste gletsjers worden beklommen, zet het horlogemerk zich in voor bewustwording van het veranderende klimaat.

Alpina – van Duikhorloge tot Smartwatch

Het gebruik van nieuwe innovaties en de focus op draagbaarheid en bedrijfszekerheid maakt van Alpina een van de mooiste horlogemerken. Sporthorloges die niet alleen waterdicht zijn, maar ook geen last hebben van elektrostatische ontlading of magnetische straling; daarmee ben je verzekerd van een altijd accurate werking. De edelstalen behuizing van deze horlogemodellen zorgt er tevens voor dat deze horloges echt tegen een stootje kunnen.

DAlpina Seastrong Duikhorlogese Seastrong duikhorloges stammen al uit begin 70’er jaren en zijn waterdicht tot 30ATM en nu verkrijgbaar met zowel automatisch als quartz uurwerken met een of meerdere complicaties. Liefhebbers van de vliegerij halen hun hart op met de uit de remakes van de uit de twintiger jaren stammende Starttimer pilotenhorloges met hun stoere horlogebanden en grote cijfers op de wijzerplaat.

Ook brengt Alpina tegenwoordig de Horological Smartwatch uit, op de Zwitsere horlogetraditie geënte iOS en Android smartwatches voor zowel dames als heren met de allure van een origineel duikhorloge.