Frederique Constant Herenhorloges

Frederique Constant HerenhorlogesFrederique Constant staat voor luxe, handgemaakte horloges in het hogere segment met een klassiek design. Deze tijdloze horloges passen bij elke gelegenheid en worden zorgvuldig vervaardigd door horlogemakers in de bakermat van horlogiers, Genève Zwitserland.  De solide edelstalen en 18 karaats vergulde horlogekasten worden gecombineerd met mechanische precisie uurwerken en subtiel gedetailleerde guilloche patronen op de wijzerplaat. Ook uitgevoerd als automaat met diverse complicaties, veelal inclusief de herkenbare ‘doorkijkjes’ in de horlogekast, waar Frederique Constant faam mee heeft gemaakt. Horlogecollecties als de Manufacture, Heart Beat en Vintage Rally laten zien dat Frédérique Constant bij de beste horlogemakers van de wereld behoren.
Frederique Constant Classics Chronograph
Frederique Constant Classics Quartz Chronograph Triple Calendar
Frederique Constant Classics Heart Beat
Frederique Constant Classics Premiere Automatic Limited Edition
Frederique Constant Herenhorloge met leren band 393RM5B6
Frederique Constant Classics Moonphase
Frederique Constant Highlife Automatic Limited Edition
Frederique Constant Highlife Automatic
Frederique Constant Highlife Automatic Cosc
Frederique Constant Classic Moonphase Manufacture
Frederique Constant Highlife Chronograph Automatic
Federique Constant Classics Heart Beat Manufacture
Frederique Constant Manufacture Worldtimer

Frederique Constant Herenhorloges

Alles horloges worden met de hand vervaardigd in de werkplaats van Frederique Constant in Plan-les-Ouates, een buitenwijk in Genève. Ook de horlogekasten worden volledig met de hand gepolijst voor een luxueus, verfijnd gevoel en een opmerkelijke glans. Een gedegen kennis en passie voor het horlogevak dan ook een eerste vereiste om in dienst te mogen treden bij dit horlogemerk. Ingenieuze ontwerpen als de Heart Beat horlogekast uit 2001, waarbij een gedeelte van het uurwerk zichtbaar is aan de voorzijde, zijn dan ook een echte innovatie gebleken. Wel maakte het merk een juridisch foutje en vergat een patent aan te vragen, zodat dit stijlelement snel overgenomen werd door andere horlogemerken. Om die reden komt er nu bijna elk jaar een nieuwe Heart Beat collectie uit.

Frederique Constant Manufacture Limited Edition

De nieuwste Manufacture horlogelijn met  het eigen manufactuur -zelf ontwikkelde – uurwerk kent uitvoeringen in meerdere materialen, van rodium finish tot rosé-goud en edelstaal met een subliem gedecoreerde wijzerplaat met Côtes de Genève- en Colimaçon-patronen en een transparant achterdeksel van de horlogekast. De extra secondewijzer maakt de fraaie wijzerplaat helemaal af en de horloges met meerdere complicaties geven de Manufacture een robuuste schoonheid. Gelijktijdig is de Limited Edition uitgebracht: twee bijzonder fraaie Manufacture horloges met een beperkte oplage van 1888 exemplaren.