Seiko Herenhorloges

Seiko HorlogesGestart in 1973 is Seiko een horlogemerk dat over de hele wereld bekend is, vooral door het verzorgen van tijdswaarnemingen van grote sportevenementen als de Olympische Spelen. Ook heeft dit Japanse bedrijf er in de vorige eeuw stevig aan bijgedragen dat plotseling iedereen met een quartz horloge aan de pols liep, door de prijs ervan flink naar beneden te brengen. Ook nu biedt Seiko betaalbare herenhorloges en chronografen met een modern uiterlijk, bij diverse modellen voorzien van speciale alarmfunctie, krasvast saffier glas, maan-fase aanduiding en meer extra functies.
Seiko horloge SGEH75P1
Seiko Herenhorloge - SKS605P1
Seiko SSB189P1 - herenhorloge -67%
Seiko Herenhorloge SGEH85P1
Seiko SNE039P1 - Solar - Horloge
Seiko horloge SGEH81P1
Seiko SGEH75P1 horloge
Seiko Herenhorloge SGEH79P1
Seiko SKS539P1 Chronograaf - Actie Model
Seiko SKS605P1 Chrono - aktie model - horloge
Seiko horloge SGEH49P1
Seiko SGEG97P1 Quartz horloge
Seiko SPC155P1 - herenhorloge -61%
Seiko - SPC167P1 - herenhorloge -63%
Seiko SGEH81P1 horloge
Seiko Herenhorloge SNAF69P1
Seiko Herenhorloge SGEH45P1
Seiko SKS633P1 Chronograaf - Aktie Model
Vorige |  1  2  3  4  5  6  7  8  9  | Volgende

Seiko AGS – ’s Werelds Eerste Automaat

In 1988 introduceerde Seiko, na baanbrekend onderzoek de Seiko AGS, oftewel Automatic Generating System. De AGS, ook wel Auto-Quartz of Kinetic genoemd,  was ’s werelds eerste quartzhorloge dat was uitgerust met een automatisch opladende batterij. Een unicum in een tijd waarin de zorg voor milieu en ecologie meer en meer in de aandacht kwam. Door de beweging van de pols tijdens de dag wordt een ingebouwde rotor aangedreven. Door een ingenieus tandwielsysteem wordt deze opgebouwde kinetische kracht verveelvoudigd en omgezet in stroom voor de batterij. Het systeem was zo geperfectioneerd, dat zelfs met trage en abrupte armbewegingen de AGS actief blijft.

Seiko Spring Drive

Eind vorige eeuw behaalde Seiko alweer een doorbraak in technologie met de ontwikkeling van de Seiko Spring Drive. Als enige ter wereld ontwikkelde dit Japanse bedrijf een horloge waarbij de secondewijzer op natuurlijke wijze het voorbij glijden van de tijd laat zien. Deze tweede wijzer loopt continu, in tegenstelling tot standaard uurwerken die de tijd in eenheden aangeven en waarbij de wijzers telkens een stukje verspringen. Aan al dit moois hangt wel een prijskaartje; deze horloges beginnen bij ruim€ 2.500. Het topstuk van de Spring Drive collectie moet een slordige € 350.000 opbrengen. Niet getreurd, Seiko heeft diverse fraaie horloges voor een fractie van die prijs.