Seiko Herenhorloges

Seiko HorlogesGestart in 1973 is Seiko een horlogemerk dat over de hele wereld bekend is, vooral door het verzorgen van tijdswaarnemingen van grote sportevenementen als de Olympische Spelen. Ook heeft dit Japanse bedrijf er in de vorige eeuw stevig aan bijgedragen dat plotseling iedereen met een quartz horloge aan de pols liep, door de prijs ervan flink naar beneden te brengen. Ook nu biedt Seiko betaalbare herenhorloges en chronografen met een modern uiterlijk, bij diverse modellen voorzien van speciale alarmfunctie, krasvast saffier glas, maan-fase aanduiding en meer extra functies.
Seiko 5 Gent SNKA13K1 Heren Horloge
Seiko 5 Gent SNKL31K1 Heren Horloge
Seiko 5 Gent SNK801K1 Heren Horloge
Seiko Herenhorloge SKK698P1
Seiko Herenhorloge SGEF67P1
Seiko 5 Gent SNKD99K1 Heren Horloge
Seiko Quartz SKS405P1 Heren Horloge
Seiko - SPC167P1 - herenhorloge -63%
Seiko 5 Gent SNKF51K1 Heren Horloge
Seiko Herenhorloge SFP608P1
Seiko Herenhorloge SFP606P1
Seiko Herenhorloge SNAF69P1
Seiko horloge SNE039P1
Seiko Herenhorloge Seiko Solar Basic SNE393P1
Seiko horloge SGG715P1
Seiko Herenhorloge SGEH83P1
Seiko horloge SGG713P1
Seiko horloge SGG717P1
Vorige |  1  2  3  4  5  6  7  8  9  | Volgende

Seiko AGS – ’s Werelds Eerste Automaat

In 1988 introduceerde Seiko, na baanbrekend onderzoek de Seiko AGS, oftewel Automatic Generating System. De AGS, ook wel Auto-Quartz of Kinetic genoemd,  was ’s werelds eerste quartzhorloge dat was uitgerust met een automatisch opladende batterij. Een unicum in een tijd waarin de zorg voor milieu en ecologie meer en meer in de aandacht kwam. Door de beweging van de pols tijdens de dag wordt een ingebouwde rotor aangedreven. Door een ingenieus tandwielsysteem wordt deze opgebouwde kinetische kracht verveelvoudigd en omgezet in stroom voor de batterij. Het systeem was zo geperfectioneerd, dat zelfs met trage en abrupte armbewegingen de AGS actief blijft.

Seiko Spring Drive

Eind vorige eeuw behaalde Seiko alweer een doorbraak in technologie met de ontwikkeling van de Seiko Spring Drive. Als enige ter wereld ontwikkelde dit Japanse bedrijf een horloge waarbij de secondewijzer op natuurlijke wijze het voorbij glijden van de tijd laat zien. Deze tweede wijzer loopt continu, in tegenstelling tot standaard uurwerken die de tijd in eenheden aangeven en waarbij de wijzers telkens een stukje verspringen. Aan al dit moois hangt wel een prijskaartje; deze horloges beginnen bij ruim€ 2.500. Het topstuk van de Spring Drive collectie moet een slordige € 350.000 opbrengen. Niet getreurd, Seiko heeft diverse fraaie horloges voor een fractie van die prijs.